ARICI PENTRU PESCUIT CU ACE INGROPATE

Confectionarea unui arici pentru pescuit, care se utilizeaza cu acele ingropate in momeala, nu e chiar atat de dificila cum pare, desi (intr-o anumita masura) e un picut mai greu de realizat decat ariciul cu ace libere. Acest model de arici e recomandat la pescuitul crapului, carasului si platicii de mari dimensiuni, cu precadere in situatiile cand pestii mananca foarte slab, putand avea rezultate surprinzatoare. Materialele folosite la confectionarea sa sunt:
- 5 - 6 carlige nr 4 - 6
- o bucata de sarma (cupru sau galvan) cu d = 0,6 - 0,8 mm. Specificam aici ca se foloseste o sarma cu diametrul atat de mic in scopul de a reduce greutatea ariciului dar si pentru a putea confectiona mai usor arcul.
- o bucata de nailon lunga de cca 1,4 m si grosimea de 0,3 - 0,4 mm cu care vor fi legate carligele
- o bucata de fir textil lunga de cca 25 cm.
Ceva mai jos veti gasi imagini clare si explicatii detaliate despre modul de realizare. Inainte de utilizare *arcul* trebuie incarcat cu mamaliga (sau cu alt gen de momeala), apoi carligele vor fi ingropate unul cate unul, la distante egale in jurul arcului, avand grija sa lasam varfurile la rasul nadei. Nu trebuie folosita o cantitate prea mare de mamaliga sau momeala, ci doar atat cat sa obtinem o para mica, cu diametrul aproximativ de 2,5 - 3 cm. Mamaliga pentru *arici* trebuie sa aiba o consistenta apropiata de a unei plastiline destul de moi. Pentru a realiza efectiv montura cu arici nu mai aveti nevoie decat de o agrafa cu vartej, un opritor de cauciuc si evident un plumb culisant . Dupa confectionarea aricilor, e bine sa-i pastrati separati (pentru a evita incalcirea lor). In acest scop va recomandam sa vizionati si acest video, in care e prezentata confectionarea pungutelor pentru maruntisuri.

img 01
img 02
img 03
img 04
img 05
img 06
img 07
img 08

Articole video legate de acest subiect :

  1. ------
solunar
cotele apelor Dunarii
Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit
fazele Lunii