RETETE DE NADA PENTRU CARAS - (6 retete)

nada pentru caras nr 1
recomandata in perioada calda

INGREDIENTE
Maros mix rosu cu betaina 500gr
TTX 250 gr
canepa boabe 250 gr
ulei de porumb (sau floarea soarelui) 100 ml
zahar 20 gr
piper 1 gr

Mod de preparare:
Se prajeste canepa cu atentie ca sa n-o ardem, o lasam apoi sa se raceasca, dupa care o macinam grosier astfel incat sa obtinem sparturi de boabe, nu faina. Cu o seara inainte de a merge la pescuit amestecam toate ingredientele enumerate mai sus, pentru ca acestea sa aiba timp sa se imbibe bine cu ulei. Apa se va pune doar dupa ce ajungem pe malul apei, de preferat chiar din locul unde vom pescui. Umectarea nadei se va face in doua etape, pentru a-i da timp nadei sa absoarba apa pe care o turnam prima data.

nada pentru caras nr 2
simplu de preparat

INGREDIENTE
pesmet 500 g
biscuiti macinati 300 g
srot de floarea soarelui 200 gr
alune nesarate prajite, macinate 200 gr
faina de malai 200 gr
zahar vanilat 5 gr

Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se adauga apa pana la consistenta dorita. Nu necesita fierbere.

nada pentru caras nr 3
recomandata tot anul

INGREDIENTE
Maros mix cu betaina 1 kg
TTX 500 gr
canepa fiarta 500 gr
porumb conserva (Bonduelle) 500 gr
aditiv CSL 100 ml

Mod de preparare:
Se pune TTX -ul intr-un vas si se toarna apa peste el cat sa-l acopere - apa se va pune in etape urmarind sa obtinem o consitenta ca un terci moale. Lasam ttx-ul sa absoarba apa si intr-un alt vas amestecam celelalte componente. Porumbul poate fi pus cu tot cu zeama din conserva. Dupa umectarea corespunzatoare a ttx-ului se va lua din acesta si se va pune peste restul nadei, putin cate putin, pana vom obtine consistenta dorita. Daca nu gasiti nada Maros cu betaina, puteti folosi betaina separat, punand circa 30 gr la intreaga compozitie.

nada pentru caras nr 4
recomandata in perioada rece

INGREDIENTE
nada Turbo Campion 2 kg
nada Ice Mix 1 kg
TTX 500 gr
aditiv Brasem cca 300 ml

Mod de preparare:
Se umecteaza TTX-ul cu apa in care s-a amestecat aditivul (Brasem).Intr-un alt vas se amesteca in stare uscata pana la omogenizare celelalte doua nade, apoi se umecteaza prin adaugarea ttx-ului si daca mai e nevoie putem sa mai adaugam apa luata direct din locul unde pescuim. Este o nada care da rezultate bune la mai multe specii de pesti si care a fost testata pe ape salbatice.

nada pentru caras nr 5
recomandata in perioada rece

INGREDIENTE
nada Ice Mix 1 kg
TTX 1 kg
aditiv Caramel cca 200 ml
rame de balegar cca 150 gr

Mod de preparare:
Se umecteaza ttx-ul cu o cantitate suficienta de apa pentru a-l aduce la o consistenta destul de moale. Intr-un al doilea vas se pune nada Ice MIx si peste ea se toarna aditivul Caramel in doza indicata, apoi se amesteca bine lasand-o cca 10 min pentru ca aroma sa fie bine impregnata in particulele de nada. Dupa aceasta perioada, se va adauga putin cate putin din ttx-ul pregatit anterior, pana ajungem la consistenta dorita. La final se vor adauga ramele, care trebuie sa fie maruntite in prealabil.

nada pentru caras nr 6
recomandata la pescuit dificil

INGREDIENTE
TTX 1,5 kg
orice nada crap/caras 1 kg
srot floarea soarelui 500gr
usturoi granulat cca 20 gr
sare cca 10 gr
piper negru macinat cca 20 gr

Mod de preparare:
Srotul se pune intr-un vas si apoi peste el se toarna apa cat sa-l acopere. Faceti aceasta operatie cu cateva ore inainte de a pleca la pescuit, pentru a-i da timp sa absoarba apa. Odata ajunsi pe balta umectam ttx-ul, asa cum ati vazut ca se procedeaza la retetele anterioare, apoi in alt vas ,srotul scurs bine de apa se amesteca cu toate ingredientele mai putin ttx - ul, care va fi adaugat la final in cantitati mici pana ajungem la consistenta dorita. Se poate folosi oricare nada de crap sau caras, tocmai pentru ca usturoiul va acoperi orice alta aroma anterioara. Reteta a fost testata pe Dunare atat la inceput de sezon cat si pe timpul verii, cu rezultate foarte bune.

In cazul ca aveti o reteta de nada pe care doriti s-o impartasiti si altor pescari, e suficient sa intrati pe pagina noastra de contact si sa ne-o expediati impreuna cu toate detaliile legate de componente, preparare si conditiile in care a fost testata.

Articole video legate de acest subiect :

  1. ------
solunar
cotele apelor Dunarii Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit fazele Lunii img

CELE MAI VIZIONATE ARTICOLE SI FILME