PLACA PENTRU NADIRE

Cateva metode de nadire

Exista multe metode de nadire folosite de pescari, printre care enumar: nadirea cu mana, nadirea cu prastia, nadirea cu catapulta, cu barcuta de nadire, insa exista si locuri cu conditii grele,in care nu poate fi folosita nici una dintre aceste metode. placa pescuit Poate va mirati de acest lucru, dar astfel de locuri chiar exista, cel putin pe Dunare. Trebuie sa va spun de la inceput ca placa pentru nadire din imaginea alaturata, este utilizata cu precadere la partidele de pescuit la scobar si mreana, pe Dunare sau pe apele curgatoare in general, fiind conceputa special pentru a putea fi folosita in locurile unde curentul foarte puternic si adancimea relativ mare a apei nu permit aplicarea metodelor obisnuite de nadire.

Ce este si din ce se compune ?

O placa de nadire este compusa in principal din doua parti: placa propriu-zisa (pe care se va plasa nada) si antena telescopica (pentru indicarea precisa a pozitiei). Dupa cum puteti vedea, la constructia placii se foloseste tabla de fier groasa de 5 mm, grosime care vi s-ar putea parea exagerata, insa scopul utilizarii unei table atat de groase este de a ingreuna in mod voit placa, pentru a impiedica mutarea sau rasturnarea ei de catre curentul apei. La dimensiunile din imagine greutatea placii este de circa 10 kg (fara nada). Incarcata poate ajunge pana la 13 - 14 kg! Placa poate fi plasata in apa prin doua metode:
- daca nu dispuneti de tevi prelungitoare, atunci o incarcati si o carati prin apa pana la locul ales, dupa care va scufundati in apa cu tot cu placa pentru amplasare.
- daca aveti tevi prelungitoare si fundul apei este curat, atunci placa poate fi impinsa de pe mal pana ajunge la adancimea dorita, lucru semnalizat de scufundarea aproape completa a antenei. Inainte de utilizare placa trebuie incarcata cu o compozitie formata din lut (luat de pe malul apei) amestecat cu viermusi, rame , mamaliga, sroturi sau alt gen de nada pentru scobar sau mreana. Pe parcursul unei partide de pescuit placa va trebui reincarcata periodic (la fiecare 2-3 ore), in functie de consistenta nadei si de curentul apei. Datorita conditiilor specifice in care se foloseste (curent foarte puternic si adancime de 2 - 2.5 m), pentru a putea obtine rezultate bune, va recomandam sa pescuiti folosind tehnica bologneza.

Articole video legate de acest subiect :

  1. ------
solunar
cotele apelor Dunarii Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit fazele Lunii img

CELE MAI VIZIONATE ARTICOLE SI FILME