RETETE DE NADA PENTRU PLATICA - (5 retete)

nada pentru platica nr 1
recomandata in perioada calda

INGREDIENTE
Malai 1 kg
Tarate de grau 2 kg
Seminte de canepa 500 gr
Zahar 300 gr
Mei 500 gr
Susan 200 gr
Biscuiti simpli 500 gr
Fulgi de porumb cu miere 200 gr
Seminte de floarea soarelui 1 kg

Mod de preparare: Se prajesc putin semintele de floarea soarelui, canepa, mei si susan, apoi se dau prin masina de macinat. Se macina si biscuitii si fulgii de porumb cu miere. Se pune tot ceea ce a fost macinat impreuna cu restul ingredientelor apoi se adauga apa in nada, din locul in care pescuiti, apoi lasati aprox 15 min ca nada sa-si traga apa. Puteti adauga diverse esente dupa preferinte (vanilie, miere).

nada pentru platica nr 2
recomandata tot anul

INGREDIENTE
Mamaliga 500 gr
Nada pentru platica 500 gr
TTX 500 gr
Miere 100 - 200 gr

Mod de preparare: TTX -ul trebuie sa fie macinat fin de acasa. Nada pentru platica se umecteaza in mod obisnuit apoi se amesteca cu mamaliga si cu mierea pana obtinem o pasta omogena si destul de moale. In aceasta pasta se va adauga treptat ttx-ul macinat fin, neumectat si se va amesteca bine urmarind sa obtinem o consistenta ceva mai tare, dar nu exagerati! Aceasta nada poate fi folosita pe momitor si a fost testata pe Dunare cu rezultate bune.

nada pentru platica nr 3
recomandata tot anul

INGREDIENTE
TTX 700 gr
Nada Sensas Carp Fine Monture 2 kg
Nada Maros XXL Platica (dever) 1 kg
aditiv Sensas Bremes 250 ml
Nada Sensas Super Epiceine 350 gr
Argila umeda Benzar mix 1 kg

Mod de preparare: Peste ttx adaugati flaconul de aditiv lichid si completati cu cca 1l de apa. Dupa circa 20 de minute adaugati treptat ttx-ul umectat peste nada pana reusiti sa-l inglobati pe tot in nada. In continuare sitati amestecul rezultat si adaugati pamantul umezit. In cazul in care doriti sa pescuiti pe ape adanci sau pe rauri, nada se mai poate umecta cu apa pentru a deveni mai colanta. Mai puteti adauga in nada rame tocate, seminte marunte fierte si viermi opariti pudrati cu aditiv Sensas Super Bremix, pentru a o face mai atractiva.

nada pentru platica nr 4
recomandata in perioada rece

INGREDIENTE
Nada Maros Mix Platica (dever) 1 kg
Nada Sensas Etang 1 kg
Nada Van Den Eynde Gold Pro Bream 1 kg
TTX 1 kg
Viermusi 500 gr
aditiv lichid Sensas Bremes 250 ml
aditiv Sensas Bremix 1/2 de pachet

Mod de preparare: Puneti ttx-ul intr-un vas separat in care adaugati aditivul lichid impreuna cu 2 litri de apa. In alt vas amestecati bine componentele uscate ale nadei, apoi la final adaugati putin cate putin ttx-ul umectata peste amestecul rezultat pana cand acesta e incorporat in nada complet. Daca pescuiti la adancime mai mare de 2 m e bine sa adaugati in nada si pamant de cartita sau terre de somme.

nada pentru platica nr 5
recomandata pe apa adanca

INGREDIENTE
Nada Sensas Etang 2 kg
Terre de Somme (pamant de cartita) 1 kg
aditiv lichid scortisoara 250 ml

Mod de preparare: Se pun toate componentele intr-un vas si se omogenizeaza foarte bine, adaugand apoi apa pana cand nada va fi umectata corespunzator. Pentru ca platica sa raspunda mai bine la nadire e indicat sa folositi si larve de libelula , daca aveti, dar nu puse direct in nada, ci doar amestecate cu pamant si nadit locul cu bulgarii rezultati.

In cazul ca aveti o reteta de nada pe care doriti s-o impartasiti si altor pescari, e suficient sa intrati pe pagina noastra de contact si sa ne-o expediati impreuna cu toate detaliile legate de componente, preparare si conditiile in care a fost testata.

solunar
cotele apelor Dunarii Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit fazele Lunii img

CELE MAI VIZIONATE ARTICOLE SI FILME