Porumbul,sau mai exact boabele de porumb,constituie atat o momeala cat si o nada excelenta pentru toti pestii pasnici,putand fi folosit asa cum e (luat direct de pe stiulete) sau preparat prin fierbere.In timp ce boabele de porumb uscate sunt utilizate aproape fara exceptie la pescuitul crapului ,cele fierte acopera o plaja mult mai larga fiind eficiente la toate speciile de pesti pasnici.
Cantariti cantitatea de porumb pe care o veti folosi in partida de pescuit si apoi puneti-o intr-un vas suficient de incapator.In continuare umpleti vasul cu apa cat sa acoperiti porumbul cu un strat inalt de circa 10 cm si adaugati zahar (cca 90 - 100 grame la 1kg de boabe).Este obligatoriu sa utilizati zahar si nu indulcitori sintetici ,pentru ca acestia din urma pot altera gustul porumbului.Daca doriti puteti adauga si putina sare de sac,insa fara sa exagerati (maxim 10 gr/kg)!Dupa o perioada,ce depinde mult de temperatura,porumbul va incepe sa se umfle.E bine sa verificati din cand in cand si,daca e cazul,sa completati cu apa atat cat sa ramana acoperit.Dupa ce boabele de porumb s-au umflat,vasul trebuie pus la fiert pentru aproximativ 1 ora (la foc mic).Verificati din cand in cand daca boabele sunt fierte strangandu-le intre degete (cele fierte se zdrobesc usor).Daca doriti,la final,puteti adauga diferite arome sau aditivi pentru a-l face mai atractiv.Va recomandam ca pana la utilizare sa le pastrati in apa in care au fiert.
Alte articole legate de acest subiect:
Articole video legate de acest subiect :
TOP PAGINI