RETETE DE NADA PENTRU MREANA - (4 retete)

nada pentru mreana nr 1
recomandata in perioada rece

INGREDIENTE
Malai( sa nu fie grisat) 1000 g
Budinca (3 buc de caramel) 60 g
Atractant cascaval 25 ml
Faina de oase 350 g
Faina de sange 150 g

Mod de preparare: Se face o mamaliga dupa care, cat timp e calda inca, se adauga pliculetele de budinca, faina de sange si de oase (au miros neplacut si sunt unsuroase dar atrag pestii !), atractantul cu aroma de cascaval (daca aveti), amestecand totul energic. Aceasta nada poate fi folosita atat la pescuitul cu cosulet de nadire (feeder) cat si pe placa . Fir intins!

nada pentru mreana nr 2
recomandata tot anul

INGREDIENTE
Viermusi 200 gr
Larve de tantar 100 gr
Rame de balegar cca 100 gr
Pamant de cartita cca 1000 gr
Nada mreana benzar 500 gr
Pelete mici (4-8 mm) de capsuni 500 gr
aroma cascaval 20 ml

Mod de preparare: Pamantul de cartita trebuie cernut printr-o sita cu ochiuri de 3 - 4 mm, apoi toate ingredientele se amesteca pana la omogenizare, dupa care se fac bulgari de nada cam de marimea unei portocale, cu care vom nadi locul ales. Cantitatea preparata ajunge pentru circa 5 ore si poate fi folosita si pe placa.

nada pentru mreana nr 3
recomandata in perioada calda

INGREDIENTE
Viermusi 300 - 400 gr
Cubulete mici de cascaval 150 gr
Pamant de cartita cca 1500 gr

Mod de preparare: Dintr-o bucata de cascaval Hochland de 200 gr se opreste o felie de circa 50 gr, iar restul se marunteste in cubulete mici cu latura de 5 - 8 mm. Se amesteca cascavalul maruntit cu viermusii si pamantul, omogenizand foarte bine. Daca e nevoie se adauga putina apa pentru a putea lega bine compozitia. Cascavalul ramas - 50 gr - se va transforma in cubulete mai maricele, de cca 1cm, care vor fi folosite pe carlig.

nada pentru mreana nr 4
recomandata tot anul

INGREDIENTE
Nada Benzar feeder 3kg
Nada Maros mix cu faina de cascaval 1kg
Viermusi 500 gr - 1 kg

Mod de preparare: Viermusii pot fi folositi vii sau morti, in functie de preferinte si de cat de repede dorim sa se desfaca nada. Se amesteca toate componentele, apoi se umecteaza pana ajungem la consistenta dorita. In compozitie poate fi pus si pamant. Pe carlig se vor folosi viermusi vii ,cate 4 - 5 bucati pe carlig nr 10 - 14.

In cazul ca aveti o reteta de nada pe care doriti s-o impartasiti si altor pescari, e suficient sa intrati pe pagina noastra de contact si sa ne-o expediati impreuna cu toate detaliile legate de componente, preparare si conditiile in care a fost testata.

Articole video legate de acest subiect :

  1. ------
solunar
cotele apelor Dunarii Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit fazele Lunii img

CELE MAI VIZIONATE ARTICOLE SI FILME