nada pentru mreana nr 1 
recomandata in perioada rece 
 INGREDIENTE
Malai( sa nu fie grisat) 	1000 g
Budinca (3 buc de caramel) 	60 g
Atractant cascaval 	25 ml
Faina de oase 	350 g
Faina de sange 	150 g
Mod de preparare: 
 Se face o
mamaliga  
  dupa care, cat timp e calda inca, se adauga pliculetele de budinca, faina
 de sange si de oase (au miros neplacut si sunt unsuroase dar atrag pestii !), atractantul cu aroma de
 cascaval (daca aveti), amestecand totul energic. Aceasta nada poate fi folosita  atat la pescuitul  cu cosulet de
 nadire 
 (feeder) 
 cat si pe
 placa .
Fir intins!
nada pentru mreana nr 2 
recomandata tot anul 
 INGREDIENTE
Viermusi  200 gr
Larve de tantar    100 gr
Rame de balegar  cca 100 gr
Pamant de cartita  cca   1000 gr
Nada mreana benzar	500 gr 
Pelete mici (4-8 mm) de capsuni 500 gr
aroma cascaval	20 ml
Mod de preparare: 
Pamantul de cartita trebuie cernut printr-o sita cu ochiuri de 3 - 4 mm, apoi toate ingredientele
se amesteca pana la omogenizare, dupa care se fac bulgari de nada cam de marimea unei portocale, cu
care vom nadi locul ales. Cantitatea preparata ajunge pentru circa 5 ore si poate fi folosita si pe placa.
nada pentru mreana nr 3 
recomandata in perioada calda 
 INGREDIENTE
Viermusi  300 - 400 gr
Cubulete mici de cascaval  150 gr
Pamant de cartita  cca   1500 gr
Mod de preparare: 
Dintr-o bucata de cascaval Hochland de 200 gr se opreste o felie de circa 50 gr, iar restul se marunteste in cubulete
mici  cu latura de 5 - 8 mm. Se amesteca cascavalul maruntit cu viermusii si pamantul, omogenizand foarte bine. Daca e
nevoie se adauga putina apa pentru a putea lega bine compozitia. Cascavalul ramas - 50 gr - se va transforma in
cubulete mai maricele, de cca 1cm, care vor fi folosite pe carlig.
nada pentru mreana nr 4 
recomandata tot anul
 INGREDIENTE
Nada Benzar feeder   3kg
Nada Maros mix cu faina de cascaval   1kg
Viermusi     500 gr - 1 kg
Mod de preparare: 
Viermusii pot fi folositi vii sau morti, in functie de preferinte si de cat de repede dorim sa se desfaca nada.
Se amesteca toate componentele, apoi se umecteaza pana ajungem la consistenta dorita. In compozitie poate fi pus si
pamant. Pe carlig se vor folosi
viermusi  vii
,cate 4 - 5 bucati pe carlig nr 10 - 14.
In cazul ca aveti o reteta de nada pe care doriti s-o impartasiti si altor pescari, e suficient sa intrati pe pagina noastra de contact si sa ne-o expediati impreuna cu toate detaliile legate de componente, preparare si conditiile in care a fost testata.
Alte articole legate de acest subiect:
TOP PAGINI