nada pentru oblet nr 1
recomandata in perioada rece
INGREDIENTE
Nada pe baza de faina de peste 900 gr
Tarate de grau 900 gr
Biscuiti cu vanilie sau cacao 600 gr
Faina de oase 300 gr
Srot de floarea soarelui 300 gr
2 pliculete de budinca (praf) cu aroma de caramel
Mod de preparare:
Cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru prepararea a circa 3 kg de nada .Toate ingredientele vor fi macinate
foarte fin si apoi vor fi amestecate in stare uscata. Pe malul apei se va adauga apa atat cat e nevoie pentru a
obtine niste cocoloase destul de moi cu care vom nadi la inceput (circa 40 %) ,apoi cu restul vom nadi pe parcursul
partidei in cantitati mici.
nada pentru oblet nr 2
recomandata in perioada calda
INGREDIENTE
Biscuiti simpli 1 kg
Srot de floarea soarelui 300 gr
lapte praf 300 gr
Mod de preparare:
Biscuitii se vor macina foarte fin cu o rasnita electrica sau manuala. La fel si sroturile, apoi cele trei componente
se vor amesteca foarte bine in stare uscata. Umectarea se va face cu apa din balta in asa fel incat sa obtinem o
nada cu consistenta semilichida.
nada pentru oblet nr 3
recomandata in perioada calda
INGREDIENTE
Pesmet alb sau galben 300 gr
Lapte praf 100 gr gr
cacao 1 pliculet de 10 gr
Canepa prajita 100 gr
Mod de preparare:
Pesmetul va fi macinat cat de fin posibil. Canepa va fi prajita la foc mic cu atentie ca sa n-o ardem apoi va fi
macinata in aceiasi maniera. La final vom amesteca toate componentele, cu exceptia pliculetului de cacao din care vom
pune in nada doar atat cat trebuie pentru a obtine o culoare maroniu-deschis asemanatoare cu a cafelei cu lapte.
nada pentru oblet nr 4
recomandata in perioada calda
INGREDIENTE
Paine alba 500 gr
Srot 300 gr gr
Malai 200 gr
Esenta de rom 1 fiola
Mod de preparare:
Inainte (cu 2 - 3 zile) de a prepara aceasta reteta de nada painea taiata felii trebuie pusa la uscat. Apoi aceste
felii vor fi maruntite si macinate cat de fin. La fel vom proceda si cu srotul si cu malaiul, dupa care vom
amesteca aceste trei componente in stare uscata. Pe malul baltii fiola cu esenta de rom (10 ml ) va fi amestecata in
apa pe care o vom folosi la umectare.
In cazul ca aveti o reteta de nada pe care doriti s-o impartasiti si altor pescari, e suficient sa intrati pe pagina noastra de contact si sa ne-o expediati impreuna cu toate detaliile legate de componente, preparare si conditiile in care a fost testata.
Alte articole legate de acest subiect:
Articole video legate de acest subiect :
TOP PAGINI