ARICI PENTRU PESCUIT CU ACE LIBERE

Pro si contra

O sa incep acest articol,spunandu-va ca personal consider aricii monturi ca oricare altele, cu care poti prinde peste in conditii dificile, respectiv atunci cand alte monturi nu dau randament. Nu cumva sa intelegeti ca ariciul este o montura cu care prinzi tot timpul peste, pentru ca nu este deloc asa.. Alt lucru pe care vreau sa vi-l spun despre arici este ca se foloseste la pescuit, nu la braconat, cum ar putea crede unii. Pur si simplu se incarcaca cu nada si momeala, este lansat apoi asteptam sa traga pestele (daca trage). Trebuie scos din cand in cand si incarcat din nou, pentru ca nada cade din el.. Nu raneste pestele in nici un fel. Daca va deranjeaza numarul carligelor (4), puteti lasa doar doua.

Cum se face ariciul ?

Spre deosebire de ariciul cu ace ingropate ,modelul prezentat mai jos foloseste mai putine carlige si in acelasi timp este ceva mai usor de realizat si de utilizat. Pentru confectionarea lui aveti nevoie de:
- 4 carlige marimea 4 - 8
- o bucata de sarma de cupru sau de galvan cu d = 0,6 - 0,8 mm. Specificam aici ca se foloseste o sarma cu diametrul atat de mic in scopul de a reduce greutatea ariciului dar si pentru a putea confectiona mai usor arcul.
- o rondea subtire de varnish cu latimea de 3 - 4 mm si d = 6 - 8 mm
- cca 1 m de nailon gros de 0,30 - 0,35 mm.
Prezentarea etapelor de constructie este facuta, pas cu pas, in imaginile de mai jos. In carlige se vot pune *patratele* ori bilute de paine amestecata cu mamaliga sau orice alta momeala doriti (rame,viermi,etc..). In ce priveste patratelele sau bilutele, acestea trebuie sa fie suficient de moi (pentru ca acul sa intepe rapid prin ele), dar si suficient de tari, pentru a nu cadea de pe carlige in momentul lansarii. Pentru a putea finaliza montura cu arici , mai aveti nevoie de un plumb culisant (cumparat sau confectionat), o biluta de cauciuc si o agrafa cu vartej. Trebuie sa precizam ca ariciul cu ace libere are un randament foarte bun la caras, insa puteti captura cu el chiar si crapi or platici frumoase! Odata confectionati aricii, e bine sa-i pastrati separati (pentru a evita sa se incalceasca intre ei). In acest scop va recomandam sa vizionati si acest video, in care e prezentata confectionarea pungutelor pentru maruntisuri.

img 01
img 02
img 03
img 04
img 05
solunar
cotele apelor Dunarii Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit fazele Lunii img

CELE MAI VIZIONATE ARTICOLE SI FILME