RETETE DE NADA PENTRU SCOBAR -(4 retete)

nada pentru scobar nr 1
recomandata tot anul

INGREDIENTE
Nada Benzar Mix Scobar 2 kg
Nada Sensas 3000 Super Riverr 1 kg
Nada PV1 Benzar 500 gr
aditiv lichid Sensas Aromix-Brasem 250 ml
Terre de rivier Sensas 2 kg
Viermusi 300 gr

Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca aditivul lichid cu 1,5 litri de apa. Nadele uscate se amesteca bine intre ele apoi se adauga componenta lichida. Se lasa 20 minute dupa care adaugam pamantul si eventual putina apa, in asa fel incat bulgarii formati sa nu se desfaca usor. Se trece totul printr-o sita cu ochiuri medii pentru omogenizare. Viermusii vor fi adaugati chiar inainte de pescuit. Se formeaza bulgari de marimea unei portocale cu care vom nadi locul de pescuit.

nada pentru scobar nr 2
recomandata in perioada rece

INGREDIENTE
faina de sange 150 gr
viermi opariti 100 gr
Nada Benzar Ice Mix 500 gr

Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca fainurile si se umecteaza, apoi se lasa 10 min ca sa absoarba apa, dupa care se adauga viermusii opariti sau larvele, iar la final se mai umecteaza putin dupa preferinta.

nada pentru scobar nr 3
recomandata in perioada calda

INGREDIENTE
Nada Maros Mix XXL Scobar 3 kg
viermusi 500 gr

Mod de preparare: Se umecteaza nada in mod corespunzator apoi se adauga viermusii si se fac bulgari cu care se nadeste. Viermusii pot fi adaugati in nada vii sau putem sa-i oparim si sa-i punem asa. Reteta a dat rezultate bune pe Dunare.

nada pentru scobar nr 4
recomandata in perioada calda

INGREDIENTE
Turta de dovleac nesarata 2 kg
Pesmet 300 gr
Lapte praf 100 gr
Mamaliga 1 - 1,5 kg
Aditiv Brasem 1 pachet
Profi mix scobar 2 pungi
Viermusi 500 gr

Mod de preparare: Se macina fin turta de dovleac si pesmetul, dupa care ambele se amesteca cu celelalte ingrediente uscate, respectiv cu cele doua pungi de nada profi mix scobar, cu aditivul Brasem (se gaseste sub forma de praf) si cu laptele praf. Dupa ce s-au omogenizat bine cele de mai sus, mixul rezultat se va amesteca in continuare cu mamaliga. Mamaliga este obtinuta din 0,5 kg de malai si se prepara in mod obisnuit. Dupa amestecarea tuturor componentelor vom obtine niste bulgari destul de colanti, pe care-i vom gauri cu degetul si in care vom introduce (inainte de nadire), cativa viermusi, apoi vom astupa gaura prin aplatizarea usoara a bulgarului de nada. Reteta a fost testata pe Bega cu rezultate foarte bune.

In cazul ca aveti o reteta de nada pe care doriti s-o impartasiti si altor pescari, e suficient sa intrati pe pagina noastra de contact si sa ne-o expediati impreuna cu toate detaliile legate de componente, preparare si conditiile in care a fost testata.

Articole video legate de acest subiect :

  1. ------
solunar
cotele apelor Dunarii Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit fazele Lunii img

CELE MAI VIZIONATE ARTICOLE SI FILME