RETETE DE NADA PENTRU CRAP - (7 retete)

nada pentru crap nr 1
recomandata tot anul

INGREDIENTE
Canepa uscata 400 gr
TTX 1000 gr
Porumb bonduelle 500 gr
Spartura (uruiala) de porumb 600 gr
Ton 200 gr
betaina 20 ml
ceai de anason 50 ml

Mod de preparare: Cand ajungeti pe balta amestecati TTX-ul cu uruiala de porumb plus 1 - 2 cani de apa din balta, ceaiul de anason si betaina. Omogenizati bine pana se leaga compozitia si apoi lasati-o sa respire cca 20 min. Semintele de canepa trebuie prajite 5 - 7 min pana incep sa pocneasca, de preferat acasa, iar cand le scoateti din cratita puneti-le intr-o carpa umeda si pisati-le (puteti sa le pisati si pe balta), dupa care (ca sa nu isi piarda mirosul) pastrati-le intr-un borcan inchis bine. Adaugati porumbul si tonul maruntit apoi amestecati totul bine. Este o nada excelenta, merge pe orice apa si orice anotimp.

nada pentru crap nr 2
recomandata in perioada calda

INGREDIENTE
Benzar Mix Turbo Carp Betaina 1kg
Benzar Mix Turbo Carp Competition 1kg
Benzar Mix Turbo Carp Method Feeder 1kg
TTX 800 gr
Aditiv Lichid Benzar Mix Baza-Crap 1 flacon

Mod de preparare: Pentru a realiza aceasta nada avem nevoie de 2 vase. In unul punem ttx-ul, aditivul baza-crap impreuna cu 1kg de apa si lasam sa traga, iar in al doilea amestecam bine de tot restul componentelor. Dupa ce ttx-ul s-a umectat corespunzator si a ajuns la consistenta unui terci moale, se va pune putin cate putin peste restul nadei din al doilea vas, pana ajungem la consistenta dorita. Poate fi folosita atat la nadirea cu bulgari cat si pe naditor.

nada pentru crap nr 3
recomandata pentru ape curgatoare

INGREDIENTE
Faina de malai 500 gr
Faina alba 250 gr
Zahar 100gr
Apa 750 ml
Sofran 5gr
vanilie sau anason 10 ml

Mod de preparare: Se pune apa la fiert odata cu sofranul, timp in care malaiul, faina si zaharul trebuiesc amestecate foarte bine. Cand apa incepe sa fiarba se va turna toata compozitia amestecata anterior si se va lasa sa clocoteasca timp de 10 secunde. Dupa cele 10 secunde se amesteca foarte bine, cel putin 3 minute continuu. Se rastoarna pe un fund de lemn si se lasa sa se raceasca. Cand aproape s-a racit se va framanta foarte bine si daca dorim putem adauga arome sau/si atractanti. Se poate folosi pe momitor in amestec cu srot de floarea soarelui, uruiala de porumb, seminte de canepa, etc.. Pentru para pe carlig se formeaza un cocolos, se pune pe curbura carligului si se intinde usor spre tija, umezindu-se din cand in cand , pana cand o aducem la forma care ne convine. Para se poate introduce in miere diluata sau alti atractanti. Este foarte buna la pescuitul in curent deoarece este lipicioasa.

nada pentru crap nr 4
recomandata in perioada rece

INGREDIENTE
TTX 1 kg
Nada Benzar Crap 500 gr
Srot floarea soarelui 400 gr
Piper 15 gr
Usturoi granulat 15 gr
vanilie sau anason 10 ml

Mod de preparare: Se umecteaza corespunzator ttx-ul prin adaugarea a cca 1 litru de apa peste el, iar apoi dupa ce a tras suficient, se va amesteca cu restul componentelor, care trebuie sa fie bine mixate in prealabil. Este o nada eficienta pe ape mai reci, la inceput si la sfarsit de sezon, putand fi folosita si pe naditor.

nada pentru crap nr 5
recomandata in perioada calda

INGREDIENTE
Benzar Mix Turbo Carp Betaina 1kg
Nada Benzar Ice Mix 500 gr
Boilies spart sau pelete 200 gr
Canepa fiarta 250 gr
TTX 500 gr
aditiv 100 ml

Mod de preparare: Ca si la alte retete care folosesc ttx, acesta se va umecta separat si abia dupa aceea se va amesteca cu restul compozitiei. Boiliesurile (peletele) pot avea aroma pe care o doriti, iar canepa putem s-o preparam noi sau s-o cumparam gata preparata la cutie. Este indicat sa folositi canepa fiarta si nu prajita, pentru ca aceasta din urma are tendinta sa pluteasca si poate atrage maruntisul pe patul nostru de nada. Aditivul e bine sa aiba aceiasi aroma ca si boiliesurile sau peletele folosite.

nada pentru crap nr 6
recomandata tot anul

INGREDIENTE
Porumb uscat 4 kg
Grau 1 kg
Boilies 2 kg
Canepa fiarta 1 kg
Zahar 1 kg
Soia uscata 500 gr
Seminte floarea soarelui macinate 500 gr
Sare 20 gr
Naut inmuiat si fiert 500 gr
Sirop concentrat cu aceiasi aroma ca boilies 500 ml
Ulei de canepa 10 ml

Mod de preparare: Aroma boiliesurilor folosite este la alegerea fiecaruia. Se mixeaza totul intr-o galeata si se lasa la inmuiat cu apa cateva ore. Compozitia va trage apa si boabele se vor umfla si inmuia. Se nadeste la fata locului si are efect foarte bun la crap din luna aprilie pana in octombrie.

nada pentru crap nr 7
cea mai simpla reteta

INGREDIENTE
Orice nada pentru crap 1 kg
Mamaliga 1 kg

Mod de preparare: Aceasta reteta de nada se va prepara direct pe malul apei in modul urmator: mamaliga facuta de acasa se faramiteaza ,cat mai marunt posibil. Intr-un alt vas se va umecta un pic nada in asa fel incat sa nu fie prea colanta, apoi vom amesteca bine de tot cele doua componente (mamaliga faramitata si nada umectata), adaugand la nevoie apa. Se poate folosi si pe naditor. In carlig putem pune cubulet de mamaliga.

In cazul ca aveti o reteta de nada pe care doriti s-o impartasiti si altor pescari, e suficient sa intrati pe pagina noastra de contact si sa ne-o expediati impreuna cu toate detaliile legate de componente, preparare si conditiile in care a fost testata.

solunar
cotele apelor Dunarii Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit fazele Lunii img

CELE MAI VIZIONATE ARTICOLE SI FILME