VIZA DE FRONTIERA 2024

cateva precizari

Toti pescarii care doresc sa pescuiasca in apele de frontiera, trebuie in mod obligatoriu sa obtina viza pentru frontiera, de la unitatea Politiei de Frontiera responsabila de zona respectiva. Obtinerea vizei este gratuita si consta de fapt in inscrierea intr-un registru special al IJPF impreuna cu eliberarea unui document tiparit pe o bucata mica de hartie (stampilat de catre unitatea respectiva), pe care sunt trecuti kilometri fluviali intre care este valabila viza.

Precizam ca viza pentru pescuit obtinuta intr-un anumit judet nu este valabila si in alt judet, (de ex. viza de MH nu este valabila nici in DJ si nici in CS) asa ca, pana la aparitia unei intelegeri sau a unei legi care sa specifice acest lucru, va trebui sa va interesati mai intai ce si cum in judetul respectiv! Mai jos puteti gasi detalii despre modalitatile prin care poate fi obtinuta viza pentru frontiera..

obtinerea vizei prin prezentarea la unitate

Pentru obtinerea vizei de frontiera pentru pescuit sportiv/recreativ de la Politia de frontiera (permisul graniceresc sau PG - cum i se mai zicea), o prima metoda, aplicabila in cazul ca sunteti rezident sau doar in trecere, este sa mergeti personal la sediul IJPF din judetul de care apartineti sau in care doriti sa pescuiti. Dupa cum ne-a informat deja Serviciul Teritorial al Politiei de frontiera Mehedinti, o sa aveti nevoie de cateva acte :

1 - cerere de avizare tipizata (v-o inmaneaza cei de acolo si o completati pe loc).
2 - CI - original plus copie .
3 - permisul de pescuit eliberat de ANPA - original.
La unitate va trebui sa va prezentati cu originalele documentelor plus o copie a CI

obtinerea vizei prin e-mail

Pentru obtinerea pe aceasta cale a vizei de frontiera {denumita uneori si PG}, va trebui sa aveti in primul rand un cont de e-mail, pe care sa va parvina viza, dupa ce va este acordata. Nu este obligatoriu sa fie e-mailul dumneavoastra. Poate fi si al unui prieten.
O sa va mai trebuiasca doua fotografii, care pot fi facute chiar si cu telefonul personal, dupa cartea de identitate si dupa permisul ANPA. Marimea acestor fisiere nu trebuie sa depaseasca 10 Mb, fiecare.
Dupa ce aveti toate cele de mai sus, va trebui sa intrati pe internet, mai exact pe site-ul Politiei de Frontiera Romane si sa completati formularul online, pe care o sa-l gasiti acolo.
Formularul permite obtinerea simultana a vizei in mai multe judete, insa va trebui sa va orientati un pic unde sa trimiteti cererea. Adica Inpectoratul Teritorial Timisoara poate acorda vize pentru judetele Timis, Caras-Severin si Mehedinti. Pentru Dolj, judet alipit de Mehedinti, v-a trebui sa trimiteti cererea la Inspectoratul Teritorial Giurgiu.. Selectia Inspectoratelor se va face la ultima rubrica din formular. Daca cererea o sa fie aprobata raspunsul va veni, pe adresa de e-mail specificata de dvs in formular, intr-un interval de cateva zile. Este o idee buna sa tipariti la imprimanta documentul primit, pentru a avea o hartie pe care s-o prezentati la control.

ce acte trebuie prezentate la control in zona de frontiera?

- permisul de pescuit plus viza de la politia de frontiera.
- Cartea de identitate (CI)

Articole video legate de acest subiect :

  1. ------
solunar
cotele apelor Dunarii Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit fazele Lunii img

CELE MAI VIZIONATE ARTICOLE SI FILME