VIZA DE FRONTIERA 2019

cateva precizari

Toti pescarii care doresc sa pescuiasca in apele de frontiera, trebuie in mod obligatoriu sa obtina viza pentru frontiera, de la unitatea Politiei de Frontiera responsabila de zona respectiva. Obtinerea vizei este gratuita si consta de fapt in inscrierea intr-un registru special al IJPF impreuna cu aplicarea pe permis a unui abtibild (stampilat de catre unitatea respectiva), pe care sunt trecuti kilometri fluviali intre care este valabila viza.

Precizam ca viza pentru pescuit obtinuta intr-un anumit judet nu este valabila si in alt judet, asa ca (pana la aparitia unei intelegeri sau a unei legi care sa specifice acest lucru) va trebui sa va interesati mai intai ce si cum in judetul respectiv! Mai jos puteti gasi detalii despre modalitatile prin care poate fi obtinuta vizarea permisului de pescuit..

obtinerea vizei prin prezentarea la unitate

Pentru obtinerea vizei de frontiera pentru pescuit sportiv/recreativ de la Politia de frontiera (permisul graniceresc sau PG - cum i se mai zicea), o prima metoda, aplicabila in cazul ca sunteti rezident sau doar in trecere, este sa mergeti personal la sediul IJPF din judetul de care apartineti sau in care doriti sa pescuiti. Dupa cum ne-a informat deja Serviciul Teritorial al Politiei de frontiera Mehedinti, o sa aveti nevoie de cateva acte :

1 - cerere de avizare tipizata (v-o inmaneaza cei de acolo si o completati pe loc).
2 - CI - original plus copie .
3 - permisul de pescuit eliberat de ANPA - original, plus copie fata/verso.
La unitate va trebui sa va prezentati cu originalele plus o copie (pe o singura pagina) a documentelor de mai sus, respectiv CI + permis

alte metode de obtinere a vizei

obtinerea vizei prin fax

In situatia ca nu sunteti rezident in zona de frontiera unde doriti sa pescuiti, dar nici nu vreti sa pierdeti din timpul dvs. cautand unitatea care elibereaza vizele, atunci puteti incerca obtinerea vizei prin fax. Viza a fost obtinuta (pe aceasta cale) de catre un prieten de-al meu, pe moment doar de la IJPF DOLJ, insa (teoretic) ar trebui sa functioneze in fiecare judet de frontiera! Pentru judetul Dolj nu se percepe nici o taxa, insa trebuie urmata o anumita procedura: in primul rand faceti o cerere de mana prin care solicitati acordarea vizei de pescuit recreativ-sportiv pe kilometri fluviali aferenti judetului DOLJ respectiv Km 665--- Km 817,2. Mai faceti apoi copii dupa buletin, dupa dupa permisul de pescuit (vizat ANPA pe anul in curs) si dupa chitanta de la trezorerie or asociatie - toate pe o singura pagina. Mergeti apoi sa cautati un fax si trimiteti la numarul 0251 231 110 (nr de fax) cele doua pagini: cererea si copia cu CI si permisul de pescuit ANPA. Treaba asta o sa va coste cam 10 lei. Inainte de a trimite faxul e bine sa sunati la numarul 0251 333 005 pentru a vorbi cu cineva da la Inspectoratul Judetean al PF Dolj, pentru eventuale detalii. Programul zilnic este (luni-vineri) de la ora 8 la 16. Raspunsul va veni tot prin fax, in cateva ore sau a doua zi (daca este zi lucratoare), sub forma unei coli A4 in care scrie tot ce trebuie si e stampilata. Aceasta coala de hartie este echivalentul vizei si trebuie prezentata la control -- asta daca veti pescui in judetul Dolj! Nu uitati sa trimiteti si numarul de fax la care doriti sa va trimita ei aprobarea. Procedura de obtinere a vizei prin fax nu e gratis, dar va scuteste de deplasarea personala la unitate si de timp pierdut. In cazul ca doriti sa obtineti viza prin fax in judetul Mehedinti, adaugam si numarul de telefon al sediului Politiei de frontiera Mehedinti: 0252.313.209 ,unde puteti suna pentru lamuriri suplimentare.

obtinerea vizei prin e-mail

Prin amabilitatea Politiei de Frontiera Mehedinti am obtinut pentru dvs. urmatoarele informatii utile:
Viza obtinuta pentru frontiera Mehedinti este valabila numai pentru judetul Mehedinti. Avizul, pentru celelalte judete de frontiera ale Romaniei, poate fi obtinut si transmitand prin e-mail urmatoarele documente:
- copie dupa CI.
- copie dupa permisul de pescuit sportiv ANPA
- o cerere de mana sau o cerere tipizata care poate fi descarcata in format pdf de aici :

- pentru Mehedinti
- pentru Caras-Severin
- pentru Timis

Toate documentele necesare de mai sus se scaneaza si se trimit prin e-mail la urmatoarele adrese ale institutiilor abilitate:
- pentru judetul Mehedinti (tel 0252 208000): [email protected] sau [email protected]
- pentru Caras-Severin (tel 0255 571825) : [email protected]
- pentru Timis (tel 0256 306340) : [email protected]
Aprobarea vizei va sosi tot prin e-mail, intr-un interval de cateva zile. Va trebui sa tipariti la imprimanta documentul primit, pentru a avea o hartie pe care s-o prezentati la control.

ce acte trebuie prezentate la control in zona de frontiera?


- permisul de pescuit cu viza (abtibildul) de la politia de frontiera lipita pe spatele lui sau eventual cu viza obtinuta prin fax.
- CI

Articole video legate de acest subiect :

  1. ------
solunar
cotele apelor Dunarii
Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit
fazele Lunii