PERMIS PESCUIT 2022

Cum obtin permisul de pescuit online?

Asa cum deja stie toata lumea (vorbesc strict de pescari), permisul de pescuit pentru Dunare si bratele ei se elibereaza online de pe site-ul ANPA..Exista posibilitatea ca, la prima accesare a site-ului ANPA, unii dintre dvs sa poata urma toti pasii pana la final.. Insa, dupa parerea mea, mai degraba o sa vedeti diverse mesaje descurajante gen: "stoc permise epuizat" ori "sesiune expirata", sau diverse alte mesaje.. In cazul ca aveti ghinion va trebui sa urmati instructiunile de mai jos (e bine sa aveti langa dvs. pe cineva care are ceva experienta cu internetul - asta daca nu va descurcati singuri)

Trebuie sa intrati in setarile browserului la istoric si sa stergeti datele de navigare din ultimele 24 - 48 de ore, sau chiar tot istoricul,impreuna cu cookie-urile,etc. Dupa asta acccesati iarasi site-ul ANPA, intrati iarasi pe *solicitare permis*, iar cand va apare pagina cu optiunile, alegeti *emitere permis* apasand doar o data acest buton. In acest punct, va trebui sa asteptati. Nu insistati de mai multe ori pe buton, pentru ca o sa va scoata din pagina respectiva. Durata de asteptare variaza, de la caz la caz.. In orice caz, o sa vedeti ca sistemul va permite sa intrati si sa completati datele in formular..Completarea datelor trebuie facuta destul de rapid, pentru a nu aparea iarasi mesajul cu *sesiune expirata*, insa nu e bine nici sa va grabiti, pentru ca sistemul merge destul de incet. La ultimul pas, nu uitati sa descarcati fisierul si eventual sa-l printati. Folosind metoda cu stergerea istoricului, puteti lua mai multe permise, doar cate unul o data evident. Mentionez ca la aceasta data (03/ian/2022) a inceput deja eliberarea permiselor de la ANPA. Sper ca v-am fost de folos !

Cate tipuri de permise exista?

Ca si anul trecut, vor fi eliberate 3 tipuri de permise de pescuit:
1. Permisul de pescuit recreativ valabil pe Dunare cu bratele sale si in habitatele piscicole naturale necontractate - se elibereaza online, direct de pe site-ul www.anpa.ro.

2. Permisul de pescuit recreativ pentru Marea Neagra - se elibereaza online, direct de pe site-ul www.anpa.ro.

3. Permisul de pescuit recreativ valabil in habitatele piscicole naturale contractate de catre Asociatiile de pescari recreativi - se elibereaza prin intermediul Asociatiilor de pescari recreativi (Asociatiile au primit un ID si o parola cu ajutorul carora obtin permise pentru membrii lor de pe site-ul ANPA).

Fisa de captura - ce facem cu ea?

Asa cum bine stiti, conform prevederilor art. 3, alin 2 si 3 din Ordinul MADR nr. 60 din 8 martie 2017 pescarii recreativi au obligatia de a raporta , catre ANPA, anual, situatia capturilor realizate prin pescuit recreativ, cu exceptia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", Raportarea catre ANPA a capturilor realizate prin pescuit recreativ se face prin intocmirea fisei de capturi, parte integranta a permisului de pescuit recreativ, completata si transmisa pana la data de 28 februarie 2022, pentru anul trecut.

Asadar, persoanele care care au beneficiat anul trecut de permise de pescuit eliberate de ANPA prin intermediul softului informatic, valabile pentru Marea Neagra sau/si Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate, sunt rugate sa transmita Fisa de captura, mentionata mai sus, la adresa de e-mail [email protected] sau la sediile teritoriale ANPA. Adresele sediilor teritoriale ANPA se gasesc pe site-ul www.anpa.ro. Daca permisul a fost eliberat prin intermediul asociatiilor de pescari recreativi, acolo se depune si fisa de captura.

La finalul acestui paragraf o sa mai fac rapid cateva precizari: nu se specifica in ce format trebuie transmise fisele alea (fotocopii, word, pdf sau ce?), si nici ce se intampla daca nu transmitem fisele (nu ne mai elibereaza alte permise?).. Oricum eu unul o sa trimit fisa pana la data stabilita, doar asa - din buna credinta. Sper sa faceti si dvs. la fel!

alte articole legate de acest subiect :

viza de frontiera - Toti pescarii care doresc sa pescuiasca in apele de frontiera, trebuie in mod obligatoriu sa obtina viza pentru frontiera, de la unitatea Politiei de Frontiera responsabila de zona respectiva. Obtinerea vizei este...

solunar
cotele apelor Dunarii
Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit
fazele Lunii