PERMIS PESCUIT 2024

Cum obtin permisul de pescuit online?

Asa cum deja stie toata lumea (vorbesc strict de pescari), permisul de pescuit pentru Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate se elibereaza online de pe site-ul ANPA.. Am observat ca situl celor de la ANPA nu se mai blocheaza, asa cum s-a tot blocat in anii trecuti... sau cel putin nu la fel de des ! Uite ca se poate si la noi! Am intrat si eu pe site, ca toti pescarii de altfel, pentru a-mi scoate permisul... In linii mari totul este asemanator cu ce a fost anul trecut..insa a aparut si un element de noutate (care probabil e cauza din care nu se mai blocheaza situl ANPA), mai exact a aparut un chestionar care contine doua sau trei intrebari, cu mai multe raspunsuri, evident din legislatia de pescuit in vigoare..

Pot sa va mai spun ca aveti nevoie de o adresa valida de e-mail si o sa trebuiasca sa va faceti un cont la ANPA pentru a putea trimite fisele de captura din anul anterior, atunci cand va fi momentul.. probabil pana pe 28/FEB/anul in curs. Pe un singur cont de e-mail poti scoate mai multe permise, insa nu uitati ca trebuie trimise fisele de captura pentru fiecare permis in parte parte. Daca crezi ca esti smecher, si nu trimiti fisa/fisele de captura pentru anul anterior nu mai poti scoate permisul de pescuit pe anul in curs!

Ca o parere personala, pot sa va spun ca eu unul sunt incantat de aparitia acestui chestionar pentru ca triaza pescarii de restul lumii, dar le si readuce aminte, celor care au uitat, ca pescuitul se face dupa niste legi.. Pana anul trecut romanii scoteau permise pentru toate neamurile... si poate unii dintre cei care capatau permis nici macar nu ieseau o singura data la pescuit...dar daca e gratis, de ce sa nu-l iei ?! Filozofia romaneasca ! Completez cu informatia ca in Europa sunt tari unde trebuie sa dai examen scris ca sa poti lua un permis de pescuit.. Si nu e unul usor cu doar trei intrebari ca la noi..

Acest link va duce exact acolo unde trebuie pentru ridicarea permisului. Dati click pe persoane fizice si urmati pasii.

Cate tipuri de permise exista?

Ca si anul trecut, vor fi eliberate 3 tipuri de permise de pescuit:
1. Permisul de pescuit recreativ valabil pe Dunare cu bratele sale si in habitatele piscicole naturale necontractate - se elibereaza online, direct de pe site-ul www.anpa.ro.

2. Permisul de pescuit recreativ pentru Marea Neagra - se elibereaza online, direct de pe site-ul www.anpa.ro.

3. Permisul de pescuit recreativ valabil in habitatele piscicole naturale contractate de catre Asociatiile de pescari recreativi - se elibereaza prin intermediul Asociatiilor de pescari recreativi (Asociatiile au primit un ID si o parola cu ajutorul carora obtin permise pentru membrii lor de pe site-ul ANPA).

Fisa de captura - ce facem cu ea?

Asa cum bine stiti, conform prevederilor art. 3, alin 2 si 3 din Ordinul MADR nr. 60 din 8 martie 2017 pescarii recreativi au obligatia de a raporta anual , catre ANPA, situatia capturilor realizate prin pescuit recreativ, cu exceptia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii", Raportarea catre ANPA a capturilor realizate prin pescuit recreativ se face prin intocmirea fisei de capturi, parte integranta a permisului de pescuit recreativ, completata si transmisa pana la data de 28 februarie anul in curs, pentru anul trecut. Cel putin in teorie !

Asadar, persoanele care care au beneficiat anul trecut de permise de pescuit eliberate de ANPA prin intermediul softului informatic, valabile pentru Marea Neagra sau/si Dunare cu bratele sale si habitatele piscicole naturale necontractate, sunt rugate sa transmita fisa de captura la ANPA

Trimiterea fiselor de captura se va face prin intermediul contului ANPA (despre care am pomenit mai sus) asociat cu adresa de e-mail pe care s-a scos permisul / permisele respective. Si ca sa va mai dau un pont - TRIMITETI FISA / FISELE DE CAPTURA INAINTE DE A ACCESA SITE-UL ANPA PENTRU ELIBERAREA PERMISULUI !!
Altfel s-ar putea sa va complicati inutil in softul informatic al ANPA si sa completati chestionarul de mai multe ori. Fir intins !

alte articole legate de acest subiect :

viza de frontiera - Toti pescarii care doresc sa pescuiasca in apele de frontiera, trebuie in mod obligatoriu sa obtina viza pentru frontiera, de la unitatea Politiei de Frontiera responsabila de zona respectiva. Obtinerea vizei este...

solunar
cotele apelor Dunarii Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit fazele Lunii img

CELE MAI VIZIONATE ARTICOLE SI FILME