PERMIS PESCUIT 2019

Loteria permiselor

Asa cum bine stiti, incepand din data de 08 mai 2019 a inceput eliberarea permiselor gratuite ANPA de pescuit, online. Toate bune si frumoase daca, incepand de la primele accesari, sistemul nu s-ar fi blocat in mod repetat, servind mesajul *sesiunea a expirat*. Nici nu va mai spun cati nervi mi-am putut face, incepand de la ora noua dimineata, pana seara pe la 11 si jumatate. Am incercat sa intru si de pe mobil, asa cum presupun ca au facut majoritatea utilizatorilor, dar si de pe desktop. Rezultatul era invariabil acelasi..Alti nervi, alte injuraturi, la adresa celor care au proiectat sistemul,etc,etc..

Culmea era ca unii colegi sau/si prieteni au reusit cumva sa intre, unii chiar din prima incercare! Va dati seama ca am butonat telefonul, pana am crezut ca o sa sara circuitele din el sau trec cu degetul prin touch. Oricum nu am avut rezultate pana seara tarziu, asa cum v-am spus deja..Chiar am avut impresia ca este ca la loterie, si de aici titlul de mai sus.

Care era problema?

Pe site-ul ANPA era afisat clar, ca exista permise pentru toti solicitantii
, insa datorita faptului ca multi pescari au muscat-o anul trecut, cand eliberarea cartoanelor albastre s-a sfarsit brusc, va dati seama ca nimeni nu a bagat in seama acest mic detaliu, accesand pana la blocarea sistemului. Ce sa-i faci? Lipsa de credibilitate a ANPA, o organizatie guvernamentala care a facut numai *minuni*, de cand a fost creata, si-a spus cuvantul..

Ce se poate face ?

Dupa multe incercari,ale mele si ale prietenilor, am observat ca unii reuseau sa intre rapid in sistem, ba chiar parcurgeau primii pasi, pana sistemul se bloca, iar unii chiar au reuseau sa-si descarce fisierul PDF cu pricina (permisul). Prima data mi-a trecut prin cap ca ar putea fi de la faptul ca majoritatea erau in alta retea, eu fiind pe Vodafone.. Insa, intr-un tarziu, mi-am dat seama ca nu reteaua era de vina, ci chiar browserul. Solutia pentru accesarea sistemului este relativ simpla, pentru cei care au ceva experienta cu internetul.. Trebuie sa intrati in setarile browserului la istoric si sa stergeti datele de navigare din ultimele 24 - 48 de ore, sau chiar tot istoricul,impreuna cu cookie-urile,etc. Dupa asta acccesati iarasi site-ul ANPA, intrati iarasi pe *solicitare permis*, iar cand va apare pagina cu optiunile, alegeti *emitere permis* apasand doar o data acest buton. In acest punct, va trebui sa asteptati. Nu insistati de mai multe ori pe buton, pentru ca o sa va scoata din pagina respectiva. Durata de asteptare variaza, de la caz la caz.. In orice caz, o sa vedeti ca sistemul va permite sa intrati si sa completati datele in formular.. Completarea datelor trebuie facuta destul de rapid, pentru a nu aparea iarasi mesajul cu *sesiune expirata*, insa nu e bine nici sa va grabiti, pentru ca sistemul merge destul de incet. La ultimul pas, nu uitati sa descarcati fisierul si eventual sa-l printati. Folosind metoda cu stergerea istoricului, am reusit sa iau si pentr mine si pentru inca doi prieteni. De fiecare data am sters, si am repetat pasii de mai sus.Sper ca v-am fost de folos !

alte articole legate de acest subiect :

viza de frontiera - Toti pescarii care doresc sa pescuiasca in apele de frontiera, trebuie in mod obligatoriu sa obtina viza pentru frontiera, de la unitatea Politiei de Frontiera responsabila de zona respectiva. Obtinerea vizei este...

solunar
cotele apelor Dunarii
Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit
fazele Lunii