Alice de plumb pentru pescuit

Metode de echilibrare

Desi exista mai multe metode de echilibrare a plutelor, printre care enumar foita de plumb batuta si/sau aliajul folosit la lipituri (fludor strans cu patentul pe fir), alicele de plumb de diferite gramaje nu trebuie sa lipseasca din trusa nicicarui pescar, in special din trusele celor care prefera pescuitul la pluta, pentru ca sunt foarte usor de folosit. Daca in competitii sunt utilizate atat plute cat si alice de mare precizie, in scopul de a obtine echilibrarea liniei rapid, pentru pescuitul obisnuit de zi cu zi nu e nevoie de o precizie atat de ridicata a alicelor. Acesta este motivul pentru care mai jos va vom prezenta o modalitate simpla de fabricare al alicelor de forma rotunda, inclusiv dimensiunile de prelucrare pentru obtinerea unor gramaje diferite. Eventual dupa fabricare, care e destul de rapida si usoara, puteti sa sortati alicele obtinute cu ajutorul unui cantar de precizie si apoi sa le faceti si o crestatura pentru atasarea pe linie, cu ajutorul unei panze de traforaj pentru metale.

Cum se fac alicele de plumb?

Pentru confectionarea alicelor de plumb folosite la echilibrare, o sa aveti nevoie de urmatoarele materiale:
- un ciocan de 0,5 kg
- un cutit sau o dalta subtire si ascutita
- o bucata de plumb moale - acest plumb moale poate fi recuperat de la vechile instalatii sanitare sau poate fi facut rost de la cineva care lucreaza la posta. Insist asupra acestui aspect, pentru ca alicele de plumb confectionate din plumb tare (recuperat de la acumulatorii auto) pot ciupi firul atunci cand sunt stranse pe acesta.
- optional un traforaj pentru metale - e de preferat sa crestati alicele prin taiere cu traforajul decat prin despicare cu cutitul, pentru ca ultima metoda deformeaza alicele.
Va recomandam sa vizionati si filmul nostru despre confectionarea plumbilor culisanti pentru pluta.

img 01
img 02
img 03
img 04
img 05
img 06
img 07
solunar
cotele apelor Dunarii Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit fazele Lunii img

CELE MAI VIZIONATE ARTICOLE SI FILME