Pentru prepararea acestei retete aveti nevoie de o jumatate de kilogram de malai macinat fin, 2-3 linguri de ulei
de masline, 4 linguri (obisnuite) de faina alba, apa si evident un vas de 2,5 - 3 litri, in care sa le fierbeti pe
toate. Reteta a fost preluata de la un pescar cu experienta, care o utilizeaza pe Dunare de ani de zile, cu rezultate
foarte bune, confirmate si de alti pescari.
Recomandata de la deschiderea sezonului pana toamna tarziu, atat la
pescuitul crapului
cat si la
pescuitul carasului
si al platicii.
MOD DE PREPARARE:
Intr-un vas suficient de mare se pun la fiert 1,25 litri de apa, impreuna cu 2 - 3 linguri de ulei de masline
(merge si de floarea soarelui). Dupa ce apa a dat in clocot, adaugati incet (amestecand continuu) 250 grame de malai
Boromir sau alt malai macinat fin. In momentul cand pasatul se va ingrosa
suficient, vom adauga si restul de malai (250 grame), amestecat in prealabil cu 4 linguri (nici rase da' nici prea
cu varf) de faina alba. Aceasta ultima cantitate de malai va fi pusa in oala sub forma de musuroi. La final, dupa ce
pasatul a fiert bine, va trebui sa amestecam si musuroiul in compozitie (oala ramane pe foc). Amestecul
rezultat trebuie invartit in continuare (atat timp cat este nevoie), pana cand incepe sa se desprinda de pe peretii vasului. In acest moment
mamaliga trebuie rasturnata pe un fund de lemn. Dupa ce s-a racit la temperatura ambianta, pastrati-o invelita intr-o punga de
plastic (ca sa nu se usuce). Mamaliga rezultata este destul de tare, asa ca inainte de a o utiliza e bine s-o umeziti
cu apa din balta si s-o framantati un pic. Framantati doar o cantitate mica (cat o portocala), restul pastrati-l
inchis in punga. Dupa umezire si framantare veti obtine o coca destul de moale, ce poate fi usor modelata, si care poate
rezista in apa curgatoare chiar pana la 1 ora. In mod obisnuit este utilizata pe
ariciul cu ace ingropate,
insa poate fi folosita si pe carlig sub forma de cocolos. Preluata de la nea Ionci.
Alte articole legate de acest subiect:
Articole video legate de acest subiect :
TOP PAGINI