MAMALIGA AROMATA CU USTUROI

Aceasta mamaliga poate fi utilizata atat pe naditor (arici) cat si pe carlig,iar daca este bine facuta poate rezista in curent circa 2 - 3 ore. Pentru realizarea ei aveti nevoie de un vas de 5 litri,2 litri de apa,1kg de malai, 600 gr faina alba,200 gr de gris, 3 - 4 catei de usturoi, optional 1 - 2 plicuri de concentrat pentru suc (cu aroma de zmeura sau capsuni) si dupa ce ajungeti pe balta va mai trebuie doua paini albe de 500 gr. Recomandata atat la pescuitul crapului cat si la pescuitul carasului.

MOD DE PREPARARE:
In vasul de 5 litri punem 2 litri de apa si lasam la fiert.Intre timp intr-un alt vas amestecam in stare uscata malaiul cu faina alba si cu grisul.Cand apa incepe sa fiarba turnam (putin cate putin) mixul de fainuri,amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.Realizarea acestei operatii poate sa dureze chiar si 15 - 20 de minute.Dupa ce am turnat toata cantitatea de faina continuam sa amestecam inca 5 - 10 minute,iar la final punem cateii de usturoi pisati (pentru aroma) si (optional) pliculetele de concentrat pentru o culoare deosebita.Dupa racire mamaliga rezultata se va imparti in 4 parti (sferturi) care vor fi invelite in carpe umede. Odata ajunsi pe malul apei vom framanta pe o folie de plastic o bucata de mamaliga (sfert) cu miezul (inmuiat in apa) de la o jumatate de paine,pana va deveni ca o plastilina si nu se va mai lipi de maini.Poate fi utilizata atat pe momitor cat si pe carlig,cu rezultate deosebite primavara si in sezonul rece sau/si in perioadele in care pestele trage foarte slab.Pe Dunare a dat rezultate foarte bune la caras,crap si platica mare. Reteta preluata de la Ghita.B.

Vezi alte retete : mamaliga pentru pescuit

solunar
cotele apelor Dunarii
Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit
fazele Lunii