Aceasta reteta de mamaliga este folosita frecvent de catre pescarii din Delta Dunarii si are rezultate foarte
bune,in special pe timpul verii.Are marele avantaj ca poate fi pregatita rapid chiar pe malul apei,nefiind nevoie sa
amestecam in ea pe durata prepararii.Aveti nevoie de un vas de 2 litri (metalic) pentru fierbere si de un al doilea
vas (poate fi si din plastic) pentru amestecarea componentelor plus 250 grame de faina de grau,500 grame malai,arome
(optional) si 100 grame de zahar.
Recomandata atat la
pescuitul crapului
cat si la
pescuitul carasului.
MOD DE PREPARARE:
Vasul de 2 litri se umple cam pe jumatate cu apa luata din locul unde pescuiti si apoi se pune la fiert.In cel
de-al doilea vas vom amesteca componentele enumerate mai sus (in stare uscata), dupa care la acest amestec
adaugam apa calda (putin cate putin) si framantam cu mana pana obtinem o pasta de consistenta lipicioasa (nici moale
nici tare).Din aceasta pasta vom face niste turte de dimensiunea unor chiftele medii.Dupa ce toate turtele au fost
pregatite le vom pune la fiert in vasul de 2 litri.Precizam ca in momentul in care le vom pune la fiert apa trebuie
sa fiarba in clocot si nivelul trebuie sa fie suficient de ridicat ca sa le acopere complet.Cand incep sa se ridice
la suprafata vor fi scoase si lasate sa se raceasca putin apoi le vom framanta inca o data,folosind putina apa,pana
cand ajung la consistenta unei plastiline mai tari.Pentru carlig turtele pot fi utilizate sub forma de cubulete sau
bilute.Pentru naditor le puteti amesteca cu boabe de porumb,eliberarea boabelor facandu-se treptat in circa 30 de
minute. Reteta preluata de la V.Gorov.
Alte articole legate de acest subiect:
Articole video legate de acest subiect :
TOP PAGINI