MAMALIGA PENTRU MOMITOR SI PATRATELE

Aceasta reteta de mamaliga este folosita frecvent de catre pescarii din Delta Dunarii si are rezultate foarte bune,in special pe timpul verii.Are marele avantaj ca poate fi pregatita rapid chiar pe malul apei,nefiind nevoie sa amestecam in ea pe durata prepararii.Aveti nevoie de un vas de 2 litri (metalic) pentru fierbere si de un al doilea vas (poate fi si din plastic) pentru amestecarea componentelor plus 250 grame de faina de grau,500 grame malai,arome (optional) si 100 grame de zahar. Recomandata atat la pescuitul crapului cat si la pescuitul carasului.

MOD DE PREPARARE:
Vasul de 2 litri se umple cam pe jumatate cu apa luata din locul unde pescuiti si apoi se pune la fiert.In cel de-al doilea vas vom amesteca componentele enumerate mai sus (in stare uscata), dupa care la acest amestec adaugam apa calda (putin cate putin) si framantam cu mana pana obtinem o pasta de consistenta lipicioasa (nici moale nici tare).Din aceasta pasta vom face niste turte de dimensiunea unor chiftele medii.Dupa ce toate turtele au fost pregatite le vom pune la fiert in vasul de 2 litri.Precizam ca in momentul in care le vom pune la fiert apa trebuie sa fiarba in clocot si nivelul trebuie sa fie suficient de ridicat ca sa le acopere complet.Cand incep sa se ridice la suprafata vor fi scoase si lasate sa se raceasca putin apoi le vom framanta inca o data,folosind putina apa,pana cand ajung la consistenta unei plastiline mai tari.Pentru carlig turtele pot fi utilizate sub forma de cubulete sau bilute.Pentru naditor le puteti amesteca cu boabe de porumb,eliberarea boabelor facandu-se treptat in circa 30 de minute. Reteta preluata de la V.Gorov.

Vezi alte retete : mamaliga pentru pescuit

solunar
cotele apelor Dunarii
Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit
fazele Lunii