MAMALIGA CU MIERE PENTRU CUBULETE

Aceasta mamaliga se prepara din malai (2 masuri) ,faina de grau (1 masura) , apa (4 masuri), miere de albine (1 lingurita). Recomandata atat la pescuitul crapului cat si la pescuitul carasului.

MOD DE PREPARARE:
Se amesteca in stare uscata faina de grau cu cea de malai si apoi se cerne amestecul obtinut.Se pune vasul cu apa la foc mic impreuna cu o lingurita de miere si se toarna putin cate putin combinatia de fainuri,amestecand constant. Dupa ce incepe sa clocoteasca continuati sa amestecati inca 20 - 30 minute.Rasturnati mamaliga pe un tocator de lemn si framantati-o bine (dupa ce s-a racit cat de cat),apoi formati niste bulgari de dimensiunea unei portocale mici.Luati fiecare bulgar in parte si presati-l intre doua funduri de lemn pudrate cu faina alba.Presati pana obtineti un disc (de grosimea dorita) care apoi va fi scos de la *presa* si pus pe o carpa de bucatarie la racit.Dupa ce toate discurile s-au racit complet se mai fierb inca o data pana plutesc. Se pastreaza intr-o carpa umeda, pudrate cu gris sau malai pentru a nu se lipi intre ele.

Vezi alte retete : mamaliga pentru pescuit

solunar
cotele apelor Dunarii
Tabele anuale cu speciile de pesti si sansele la pescuit
fazele Lunii