Aceasta mamaliga se prepara din malai (2 masuri) ,faina de grau (1 masura) ,
apa (4 masuri), miere de albine (1 lingurita).
Recomandata atat la
pescuitul crapului
cat si la
pescuitul carasului.
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca in stare uscata faina de grau cu cea de malai si apoi se cerne amestecul obtinut.Se pune vasul cu apa la
foc mic impreuna cu o lingurita de miere si se toarna putin cate putin combinatia de fainuri,amestecand constant.
Dupa ce incepe sa clocoteasca continuati sa amestecati inca 20 - 30 minute.Rasturnati mamaliga pe un tocator de
lemn si framantati-o bine (dupa ce s-a racit cat de cat),apoi formati niste bulgari de dimensiunea unei portocale
mici.Luati fiecare bulgar in parte si presati-l intre doua funduri de lemn
pudrate cu faina alba.Presati pana obtineti un disc (de grosimea dorita) care apoi va fi scos de la *presa* si pus
pe o carpa de bucatarie la racit.Dupa ce toate discurile s-au racit complet se mai fierb inca o data pana plutesc.
Se pastreaza intr-o carpa umeda, pudrate cu gris sau malai pentru a nu se lipi intre ele.
Alte articole legate de acest subiect:
Articole video legate de acest subiect :
TOP PAGINI