Aceasta reteta de mamaliga se prepara din circa 400 grame de malai, amestecat in prealabil cu o cescuta
de gris. Cu acest amestec vom lucra in continuare.Pregatirea poate fi facuta si pe balta la foc de lemne ,dar cel mai
indicat este sa o faceti de acasa pe un ochi mediu de aragaz.
Recomandata atat la
pescuitul crapului
cat si la
pescuitul carasului.
MOD DE PREPARARE:
Se ia o oala de 2 kg sau un tuci (de fonta or de aluminiu) in care se toarna 1 litru de apa si se pune o lingurita de
sare grunjoasa.Amestecati putin pentru a topi sarea apoi puneti vasul la foc iute.Cand cand apa incepe sa
fiarba in clocot dati focul mai mic si incepeti sa turnati putin cate putin amestecul de malai cu gris,amestecand
energic si continuu (cu un mestecau sau lingura de lemn) pe tot parcursul acestei operatii, pentru a evita formarea
cocoloaselor.Dupa ce ati turnat tot malaiul mai amestecati din cand in cand,pentru a evita
prinderea mamaligii pe fundul vasului.In momentul cand mamaliga se va coace (adica atunci cand vom vedea pe marginea
vasului niste pojghite subtiri si crocante de mamaliga) udam o lingura si incepem sa presam mamaliga cu dosul
lingurii,rotind in acelasi timp vasul.Atunci cand mamaliga nu se mai lipeste de marginea vasului o putem rasturna si
lasa sa se raceasca.Fir intins.Reteta preluata de la Dan C.
Alte articole legate de acest subiect:
Articole video legate de acest subiect :
TOP PAGINI