Cum se prepara mamaliga ca sa reziste in carlig? Am auzit tot soiul de metode: cu mamaliga fiarta in ciorap,
sau fiarta de doua ori,or fiarta si apoi presata intre doua funduri din lemn... Nu zic ca aceste metode n-ar fi bune
insa eu folosesc de ani de zile o reteta mult mai simpla,care poate fi preparata in circa 20 de minute cu orice
marca de malai (e bine ca malaiul sa fie cernut anterior si sa fie macinat cat de fin).
Recomandata atat la
pescuitul crapului
cat si la
pescuitul carasului.
MOD DE PREPARARE:
Masurarea apei si a malaiului se va face cu aceiasi cana (vas).Se pune o cana si jumatate de apa
intr-un vas si se masoara 1 cana de malai care ramane in ea pe moment. Apa se va pune pe foc impreuna cu 2 linguri (obisnuite)
de faina de grau si trei linguri de malai - nici rase da' nici prea cu varf.Eu unul pun si putina sare.Vasul in
care se va prepara mamaliga trebuie pus pe ochiul mare de la aragaz cu flacara data la maxim.Trebuie amestecat din cand
in cand cu o lingura de lemn pentru a nu se forma cocoloase.In cca 5 - 7 minute pasatul va incepe sa se ingroase.In
acest moment se da flacara la minim si peste pasatul din vas vom turna restul de malai fara sa mai amestecam.Daca
pana acum totul e realizat corect malaiul ar trebui sa pluteasca deasupra pasatului. In continuare lasam sa fiarba
la foc mic inca circa 15 - 20 minute,in functie de cat de tare dorim sa fie mamaliga. Dupa ce au trecut minutele luam
vasul de pe foc si amestecam bine continutul folosind lingura de lemn.Urmatoarea operatie consta in presarea mamaligii cu
ajutorul lingurii umezite,dupa care vasul se va pune inapoi pe foc (flacara la minim).In momentul in care
mamaliga se va umfla si va incepe sa se ridice de pe fundul vasului,trebuie taiata de jur imprejur cu un cutit
umezit si apoi rasturnata pe un tocator din lemn. Reteta preluata de la Gica C. Pentru mai multe detalii despre modalitatea de preparare a acestei mamaligi, urmariti filmul :
mamaliga tare pentru pescuit
Alte articole legate de acest subiect:
Articole video legate de acest subiect :
TOP PAGINI